Sveriges enda märkesförsäkring för Volkswagen 


Volkswagen maskinskadeförsäkring

Maskinskadeförsäkringen gäller för reparation vid fel på elektroniken eller vid motorhaveri för bensin, diesel, hybrid- och eldrift. Skadan ska uppkommit av sig själv helt utan yttre påverkan.

Närbild på bilmotor

Maskin- och elektronikförsäkring

Om din bil är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronikförsäkring. Försäkringen gäller för personbil och lätt lastbil som är högst 10 år gammal och som inte körts mer än 15 000 mil.¹

Maskinskadeförsäkringen gäller inte bara för motorn utan också för elektroniska komponenter och säkerhetssystem, som antisladd- och airbagsystem.

Vi har anpassat villkoren till dagens miljövänliga bilar, läs mer vilka komponenter för elbil som ingår.

försäkringsvillkoren kan du läsa mer om hur försäkringen gäller. 

¹ För andra bilmärken än Audi, CUPRA, Porsche, SEAT, ŠKODA eller Volkswagen gäller maskinskadeförsäkringen i högst 10 år eller upp till 12 000 mil.

Självrisk maskin- och elektronikskada

Självrisk är den del av skadekostnaden som du behöver betala själv. När din bil blivit reparerad betalar du din självrisk direkt till verkstaden. Maskinskadesjälvrisken varierar beroende på hur många mil din bil har gått.

Du kan anmäl maskinskada på olika sätt

När bilen har fått en maskinskada hänvisar vi först till en auktoriserad Volkswagen verkstad eftersom de behöver gå igenom bilen och se vad som är skadat innan vi kan avgöra om försäkringen kommer betala kostnaderna för reparationen.

  • Kontakta en auktoriserad verkstad - de kan anmäla skadan direkt till oss!
  • Du kan enkelt anmäla skada online - snabbt och smidigt!
  • Eller ring oss så hjälper vi dig - 0770-110 140 

Reparera med kvalitet hos en auktoriserad specialist

Din Volkswagen är fylld med avancerad teknik och elektronik. Därför anlitar vi bara auktoriserade Volkswagen-verkstäder som känner din bil in i minsta detalj. Där får du kvalitetssäkrade reparationer med originaldelar det gör att din Volkswagen behåller gällande garantier.

Läs mer på Skadespecialist.se.

Minska risken för maskinskada

Om du sköter service och underhåll enligt tillverkarens föreskrifter så undviker du många onödiga maskinskador. När du bokar en service räcker det med registreringsnumret och hur långt bilen har gått för att du ska få veta vilken service din bil behöver enligt serviceplanen.

Boka service online hos en auktoriserad Volkswagen verkstad.