Sveriges enda märkesförsäkring för Volkswagen 


Trafikförsäkring Volkswagen

Bilen måste minst ha trafikförsäkring redan från samma dag som du blir ägare till bilen. Trafikförsäkring täcker skada på någon annans egendom vid trafikolycka.

  • Trafikförsäkringen ersätter personskador på förare, passagerare och personer utanför bilen vid en trafikolycka. 
  • Trafikförsäkringen ersätter skador på andra fordon och andra personers egendom efter en trafikolycka, om det var föraren av din bil som orsakade skadan. Den täcker inte skador på din egen bil, din egendom eller det som transporteras i bilen.
  • Om du blir påkörd av någon annan och inte orsakade kollisionen, får du ersättning för eventuell krockskada från den andra partens trafikförsäkring. Det gäller både personskada och skador på bilen.
  • Det är lag på trafikförsäkring för bilen. Om man inte har trafikförsäkring måste man betala avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Är bilen anmäld avställd till Transportstyrelsen behövs ingen trafikförsäkring.

Vill du ha en försäkring som även gäller för skador vid stöld, brand och bärgning. Då ska du välja halvförsäkring.

Detta ingår i trafikförsäkring

Trafik

Gäller för personskador, andra fordon och annans egendom som du orsakar vid krock.

Tilläggsförsäkringar du kan välja

  • Förar- och passagerarolycksfall - Om någon som färdats i bilen skadas eller avlider lämnas extra ersättning. Kristerapi ingår upp till 10 behandlingstillfällen. Läs mer om Förar- och passagerarolycksfall.
  • Privat sjukvårdsförsäkring - ger både förare och passagerare i den försäkrade bilen snabb tillgång till privat specialistvård, operation, sjukgymnastik och rehabilitering efter en trafikolycka. Läs mer om Privat sjukvårdsförsäkring.

Självrisk trafikförsäkring

Detta är en sammanställning av våra självrisker. Exakt vilken självrisk som gäller i olika situationer hittar du i försäkringsvillkoren.

Självrisker trafikförsäkring
Trafik 0 kr*

*Ungdomssjälvrisk 1 000 kr tillkommer om föraren än under 24 år

Försäkringsvillkor

Här kan du läsa och ladda ner försäkringsvillkoren.

Försäkringsvillkor december 2020 (PDF) 

Om du har en gällande försäkring kan du logga in på  Mina sidor och se vad som gäller för din försäkring.

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.